Aquest divendres, 28 d’octubre, a les 7 de la tarda, es presentarà a la llibreria Muntanya de llibres de Vic ‘Una amistat prohibida’, la novel·la de la periodista Montserrat Arbós, editada per Tigre de paper. Hi intervindrà l’autora, Montserrat Arbós.
Tigre de paper publica la novel·la de la periodista Montserrat Arbós, ‘Una amistat prohibida, l’Estat d’Israel contra Tali Fahima’, la història de la primera dona jueva empresonada en arrest administratiu. La novel·la relata la història real de Fahima, israeliana, filla de jueus vinguts del Magreb, que tenia 24 anys quan el setembre del 2000 esclata la Segona Intifada. En aquell moment, odia els palestins, vota Ariel Sharon i creu que el conflicte només es pot resoldre per la via militar, esclafant els que ella considera terroristes i venjant totes i cadascuna de les morts israelianes. Quatre anys després, els agents secrets del Tsahal especialitzats en operacions camuflades als territoris ocupats, la deté camí de Jenín, bastió de la revolta a Cisjordània, disfressada de dona palestina. El ministre de Defensa, Shaul Mofaz, diu d’ella que és «un perill clar i present per a tots els israelians». La fiscalia de l’Estat vol imposar-li cadena perpètua.
Montserrat Arbós (Barcelona, 1969) és periodista. Ha dedicat la major part de la seva carrera professional al seguiment de l’actualitat internacional des de les pàgines del diari Avui, amb especial atenció al conflicte entre Israel i Palestina, i ha fet col·laboracions al diari El País i a Catalunya Ràdio, entre d’altres. Actualment, imparteix classes a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull). També és membre del patronat de la Fundació per la Pau.
La novel·la compta amb el pròleg d’Eugenio García Gascón (Barcelona, 1957), periodista i escriptor català que ha residit més de vint anys a l’Orient Mitjà i que ha estat corresponsal de diversos mitjans. És considerat un especialista en el conflicte israelopalestí.
Tigre de paper
Tigre de paper Edicions és més que una editorial, pretén ser un projecte cultural des d’on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana. Des de Tigre de paper Edicions es considera que la literatura ha de respondre a la crítica, al pensament i a la imaginació de la societat, i com a projecte editorial, té el deure de respondre i reflexionar sobre la forma, les necessitats i les lluites de la nostra societat.
Forma part del conjunt d’editorials i de projectes culturals que enfronten la cultura del consum i del mercat per construir cultura popular, i amb la pretensió de combinar el que s’entendria com una eina per crear materials de formació política i social per a aquelles persones que pertanyen a organitzacions i col·lectius que pretenen transformar la societat, amb uns materials literaris de fàcil lectura per a “tots els públics”, iniciem l’experiència editorial amb l’edició d’obres de novel·la i narrativa de qualitat i amb un contingut de crítica social.
Les obres editades per Tigre de Paper Edicions són escollides tenint en compte criteris socials, literaris i econòmics.