DIES D’AGOST és una cooperativa sense ànim de lucre, en la qual les persones que hi som com a sòcies de treball son una part més de l’engranatge d’un projecte que volem que sigui el màxim de col·lectiu. Per això, obrim la cooperativa a altres fórmules de col·laboració i, així, de forma assembleària, les decisions siguin el màxim de col·lectives possibles.

L’equip de DIES D’AGOST aportem la nostra experiència i el nostre treball per tirar endavant els projectes comunicatius de la cooperativa, i molt concretament de Setembre. El diari, però, arribarà fins on vulguin que arribi les persones que el llegeixin. No som partidaris de sustentar projectes comunicatius ni en subvencions ni en la publicitat, ja que en el món de la informació, malauradament, massa vegades s’ha fet realitat aquell adagi que “qui paga mana”. Aquí volem que manin les persones sòcies de la cooperativa i les lectores del diari. Ningú més.

La cultura digital s’ha associat moltes vegades amb la gratuïtat. Una cosa, però, és que la cultura i els continguts informatius hagin de tenir un accés el màxim d’universals i de lliure difusió, i altra que la producció d’aquests continguts no tingui preu. I aquest preu o ens el paguem entre totes les persones que en fem ús, en aquest cas les lectores de Setembre, o bé l’acabaran pagant uns tercers que possiblement no ens acabaran d’agradar, i encara menys la capacitat d’influència i decisió d’aquests tercers sobre aquests continguts informatius. D’aquí que demanem un preu per a la subscripció i una quota mínimament digna per compartir amb nosaltres l’aventura cooperativa de DIES D’AGOST. La informació, en definitiva, o ens la paguem nosaltres, entre totes, o l’acabarà pagant el banc o el govern de torn.

Ara per ara, les fórmules de col·laboració són bàsicament tres:

  • Fent-nos arribar les vostres idees, inquietuds, propostes que puguin tenir alguna vinculació amb el projecte comunicatiu de Dies d’Agost. Per estranyes o forassenyades que us semblin les idees, feu-nos-les arribar, que de ben segur entre totes les persones que hi participem podrem acabar aportant creativitat al projecte. Estem plenament convençudes del potencial de la intel·ligència col·lectiva.
  • Feu-vos socis col·laboradors de la cooperativa. La llei de cooperatives reconeix el dret a formar part de l’assemblea de la cooperativa, amb tot el que això representa de tenir veu i vot en els òrgans de gestió de Dies d’agost, on nosaltres volem que tingueu molt a dir. Tal com marca la llei, la condició de persona sòcia col·laboradora de la cooperativa s’obté després de fer una aportació obligatòria (en el nostre cas, de 500 euros), recuperable en qualsevol moment.  A part, la llei també preveu que s’hi puguin fer aportacions voluntàries, però que en el nostre cas posem el límit de 2.000 euros per no crear excessives dependències d’aportacions més altes. Hores d’ara, diverses persones ja ens han mostrat el seu interès en formar part de la cooperativa com a sòcies col·laboradores. Si volem que el projecte sigui realment col·lectiu, hem de poder ser unes quantes més encara. Més enllà de la possibilitat reconeguda per llei de recuperar l’aportació, a les empreses i entitats que es facin sòcies col·laboradores els proposarem de recuperar-la des d’ara mateix en forma d’espècies oferint-los serveis de comunicació.
  • Feu-vos subscriptors de Setembre. Malgrat que l’accés a la majoria de continguts del diari són oberts a tothom, hi ha subscripcions de pagament, ja que la informació té un preu, i aquest preu o ens el paguem entre totes les persones que en fem ús, en aquest cas les lectores del diari digital, o bé l’acabaran pagant uns tercers que possiblement no ens acabaran d’agradar, i encara menys la capacitat d’influència i decisió d’aquests tercers sobre aquests continguts informatius. Uns continguts i una línia editorial que volem que només depenguin de les persones sòcies de la cooperativa i de les que llegeixin el diari digital. La subscripció a Setembre es pot formalitzar a través d’aquest senzill formulari.

Per a qualsevol de les tres fórmules de col·laboració, ens podeu adreçar a nosaltres a través de la nostra pàgina de contacte, escrivint-nos a info@diesdagost.cat o bé adreçant-vos a qualsevol de les persones de l’equip de Dies d’agost.