DIES D’AGOST pren el nom de la pel·lícula que va fer Marc Recha en homenatge i record a Ramon Barnils. Aquell periodista que, com es repeteix en la pel·lícula, “explicava històries que molts havien oblidat o que alguns no volien recordar”, aquestes mateixes històries que volem explicar perquè no s’oblidin, perquè nosaltres sí que les volem recordar, en el diari digital i en els altres projectes comunicatius de DIES D’AGOST.

Però més enllà de la presència implícita de la figura d’en Barnils, la pel·lícula és un clam a la llibertat, a la integració de la persona en la natura, al ‘dolce far niente’ d’uns dies d’agost recuperant, també, la memòria d’uns mons perduts i d’aquells que van lluitar en històries gairebé oblidades o que alguns no volen que recordem. No volíem dir-li al nostre projecte “Cooperativa de Comunicació de Vic i comarca”, sinó que buscàvem un nom referencial però que unís conceptes com els de Comunicació, Periodisme, Llibertat, Natura, Festa o Cultura, i amb DIES D’AGOST diríem que ens hi hem aproximat molt. Agraïts, doncs, també a en Marc Recha per cedir-nos el nom de la seva pel·lícula.

Tagged on: