Josep Comajoan i Sara Blázquez
Josep Comajoan i Sara Blázquez

La cooperativa de comunicació Dies d’agost va néixer el gener de 2016 amb l’objectiu d’editar un diari digital d’informació i opinió crítica, social i cultural de proximitat a Osona, però també d’oferir serveis de comunicació integral a empreses i associacions, amb especial atenció al mercat de l’economia social i solidària. El projecte va ser impulsat pels periodistes Sara Blázquez i Josep Comajoan.


Un altre dels objectius de la cooperativa és fomentar l’economia social i solidària i recuperar la memòria històrica del cooperativisme del nostre país. A Dies d’agost treballem de forma cooperativa com a fórmula que prioritza la mancomunació d’esforços i, mitjançant l’autogestió, per recuperar el control sobre el nostre treball. També entenem la cooperativa com una eina de transformació social i, per això, ens imposem el repte de difondre els valors i les pràctiques de l’autogestió en favor d’una societat més justa i equitativa.

També ens sentim partícips de la societat local de què formem part. Per això, des de Dies d’agost també hem assumit tasques de dinamització cultural i social dels barris, ciutats i comarques on treballem, de la mà de moviments socials i entitats que ja ho estan fent des de fa anys. Organitzem actes i esdeveniments en la línia de la transformació social, l’aprofundiment del coneixement i la dinamització social i cultural.

La cooperativa es finança majoritàriament a través dels serveis de comunicació a tercers, però també gràcies a les aportacions de les subscripcions al diari digital, Setembre, i de les persones sòcies col·laboradores, amb les quals es constitueix l’assemblea de Dies d’agost. Defugim el periodisme comercial i dòcil amb els anunciants i les institucions que sustenta la pràctica totalitat dels mitjans d’informació actuals. Els socis col·laboradors tenen veu i vot en l’assemblea i els principals òrgans de gestió de la cooperativa.

En la línia d’altres projectes similars que han aparegut en els últims temps, considerem que no és el periodisme el que està en crisi sinó el model industrial que el sustenta. Per això volem fer un periodisme reposat i crític que defugi els errors en els quals ha caigut la professió en els últims anys, sense voler-nos deixar endur pels ritmes ràpids de l’actualització permanent i poc reflexiva. Preferim l’anàlisi, la interpretació i arribar al fons de les qüestions per donar un marc d’orientació i transformar la societat.

Dies d’agost ens sentim part de l’economia social i solidària, i ens marquem l’objectiu de treballar en xarxa amb altres empreses i entitats que treballen per la divulgació i l’expansió del mercat social. Creiem en la intercooperació com un dels valors principals en els quals s’ha de basar la societat i, per això, oferim la nostra experiència i els nostres serveis en l’àmbit de la comunicació a altres empreses i entitats de l’economia social i solidària, alhora que hi recorrem per complementar el nostre treball diari en aquelles especialitats on poden aportar-hi valor afegit.

L’equip

Sara Blazquez. Dies d'Agost. Manlleu. /Carles PalacioSARA BLÁZQUEZ CASTELLS. (Sabadell, 1985). Periodista.

Llicenciada en Periodisme i en Comunicació audiovisual per la Universitat de Vic. Postgraduada en Periodisme de revistes i Periodisme sociolaboral. 

Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, entre els quals El 9 Nou o la Revista Mà, amb la qual va guanyar el Premi Francesc Candel per “construir espais d’interculturalitat i convivència”, i el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació, també per “fomentar la convivència entre les diferents cultures”. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació com la Directa, Ràdio Terra o TeleSUR (Amèrica Llatina). Entre 2011 i 2015 va ser una de les impulsores d’Umàtic Comunicació, empresa de serveis de comunicació integrals. Actualment col·labora a la Directa i a Mèdia.catEl 2016 va ser, junt amb Josep Comajoan, una de les dues persones que va crear la cooperativa de comunicació Dies d’agost. Actualment, forma part de l’equip coordinador i redactor de la publicació digital Setembre, a través de la qual va formar part de l’equip impulsor de la primera xarxa europea de mitjans alternatius i cooperatius. Sòcia col·laboradora de la cooperativa Directa.

 

Josep Comajoan. Dies d'Agost. Manlleu. /Carles PalacioJOSEP COMAJOAN COLOMÉ. (Vic, 1967). Periodista.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Va treballar a El 9 Nou entre 1987 i 2015. Entre 1999 i 2015 va formar part de l’equip directiu, entre 2004 i 2009 com a director d’EL 9 TV. Guanyador del premi Tasis-Torrent de periodisme pel seguiment de la crisi de l’antic escorxador Explasa, va ser dels pioners en l’ús de les xarxes socials a Catalunya. A Twitter des de 2008, ha format part d’equips de gestió de xarxes socials d’àmbit local i nacional. També ha col·laborat en altres mitjans com El País, Diari de Barcelona, El Observador o l’Anuari de Mèdia.cat. Actualment col·labora a la Directa i forma part del consell editorial de CríticEl 2016 va ser, junt amb Sara Blázquez, una de les dues persones que va crear la cooperativa de comunicació Dies d’agost. Actualment, forma part de l’equip coordinador i redactor de la publicació digital Setembre, a través de la qual va formar part de l’equip impulsor de la primera xarxa europea de mitjans alternatius i cooperatius. Soci col·laborador de les cooperatives Directa i Crític, i soci de consum de la cooperativa Som Energia.

Tagged on:                             

Deixa un comentari