Sara Blázquez, Aleix Auber, Josep Comajoan i Anna Pujol Navarro, l'equip de Dies d'agost
Sara Blázquez, Aleix Auber, Josep Comajoan i Anna Pujol Navarro, l’equip de Dies d’agost

La cooperativa de comunicació Dies d’agost va néixer el gener de 2016 amb l’objectiu d’editar un diari digital d’informació i opinió crítica, social i cultural de proximitat a Osona, però també d’oferir serveis de comunicació integral a empreses i associacions, amb especial atenció al mercat de l’economia social i solidària. L’equip actual de la cooperativa està format per Sara Blázquez, Josep Comajoan, Aleix Auber i Anna Pujol Navarro.


Un altre dels objectius de la cooperativa és fomentar l’economia social i solidària i recuperar la memòria històrica del cooperativisme del nostre país. A Dies d’agost treballem de forma cooperativa com a fórmula que prioritza la mancomunació d’esforços i, mitjançant l’autogestió, per recuperar el control sobre el nostre treball. També entenem la cooperativa com una eina de transformació social i, per això, ens imposem el repte de difondre els valors i les pràctiques de l’autogestió en favor d’una societat més justa i equitativa.

També ens sentim partícips de la societat local de què formem part. Per això, des de Dies d’agost també hem assumit tasques de dinamització cultural i social dels barris, ciutats i comarques on treballem, de la mà de moviments socials i entitats que ja ho estan fent des de fa anys. Organitzem actes i esdeveniments en la línia de la transformació social, l’aprofundiment del coneixement i la dinamització social i cultural.

La cooperativa es finança majoritàriament a través dels serveis de comunicació a tercers, però també gràcies a les aportacions de les subscripcions al diari digital, Setembre, i de les persones sòcies col·laboradores, amb les quals es constitueix l’assemblea de Dies d’agost. Defugim el periodisme comercial i dòcil amb els anunciants i les institucions que sustenta la pràctica totalitat dels mitjans d’informació actuals. Els socis col·laboradors tenen veu i vot en l’assemblea i els principals òrgans de gestió de la cooperativa.

En la línia d’altres projectes similars que han aparegut en els últims temps, considerem que no és el periodisme el que està en crisi sinó el model industrial que el sustenta. Per això volem fer un periodisme reposat i crític que defugi els errors en els quals ha caigut la professió en els últims anys, sense voler-nos deixar endur pels ritmes ràpids de l’actualització permanent i poc reflexiva. Preferim l’anàlisi, la interpretació i arribar al fons de les qüestions per donar un marc d’orientació i transformar la societat.

Dies d’agost ens sentim part de l’economia social i solidària, i ens marquem l’objectiu de treballar en xarxa amb altres empreses i entitats que treballen per la divulgació i l’expansió del mercat social. Creiem en la intercooperació com un dels valors principals en els quals s’ha de basar la societat i, per això, oferim la nostra experiència i els nostres serveis en l’àmbit de la comunicació a altres empreses i entitats de l’economia social i solidària, alhora que hi recorrem per complementar el nostre treball diari en aquelles especialitats on poden aportar-hi valor afegit.

Tagged on:                             

Deixa un comentari