Divendres passat ens estrenàvem en la nostra branca de dinamització social i cultural. Ho fèiem amb la presentació de ‘L’amor fora de mapa’ d’en Roc Casagran. Va anar molt bé!!! Moltes gràcies a totes les persones que hi vau ser. Per les que no, aquí us deixem un tast en forma de vídeo:

I divendres hi tornem! Ho fem amb la presentació d’un altre llibre que ens fa molta il·lusió porta a Vic. És ‘Els internats de la por’ (Ara Llibres, 2016), dels periodistes Montse Armengou i Ricard Belis. Es tracta d’una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral al servei de les més baixes passions. La Montse Armengou i en Ricard Belis, amb l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.

12916359_1010335465730560_3319993633846803928_o

En aquest enllaç es pot fer un tast de l’obra. I en aquest altre enllaç s’hi pot trobar més informació del documental, a part de poder-lo visionar complet.

La Montse Armengou és periodista i directora de documentals. Des del 1985 treballa a TV3, on ha format part dels equips de ’30 minuts’ i ‘Sense ficció’. En Ricard Belis és periodista. Des del 1987 és realitzador de televisió, va treballar al programa ’30 minuts’ de TV3 i forma part del departament de documentals de la mateixa casa on ha col·laborat en la posada en marxa de ‘Sense ficció’.

El reportatge ‘Els internats de la por’ va ser emès al programa ‘Sense ficció’ i la seva projecció ja va colpir molta gent, desconeixedora dels fets que s’hi denuncien. Ara TV3 també es coeditora del llibre que presentarem el dia 15 a les 8 del vespre a la Muntanya de Llibres. Com el divendres abans a la de ‘L’amor fora de mapa’, hi sereu tots molt benvinguts!!!

Tagged on: