Ivan Miró durant la seva intervenció a la trobada de dissabte a Vic
Ivan Miró durant la seva intervenció a la trobada de dissabte a Vic

Dissabte passat, 16 de juny, Dies d’agost i Sambucus, de la mà de Comunitzant Osona i la XESS Manlleu, vam col·laborar en l’organització de la Taula Comarcal d’Osona de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. La primera part de la trobada, que va fer-se al centre cívic Can Pau Raba de Vic, va consistir en un intercanvi d’experiències i projectes entre les diferents iniciatives de l’economia social i solidària del territori, no només d’Osona i el Lluçanès, sinó també del Ripollès i el Berguedà. Bona part de les intervencions van anar en el sentit de la necessitat de treballar en xarxa, independentment de l’etiqueta sota la qual s’empari aquesta col·laboració.

A la segona part, el sociòleg i cooperativista de La Ciutat Invisible Ivan Miró va exposar algunes experiències d’ecosistemes cooperatius que incideixen en els seus territoris respectius a partir de les necessitats del mateix. Ho va contraposar a altres experiències de l’economia capitalista que, tot i podent semblar similars, ni busquen el mateix objectiu ni obtenen el mateix resultat. La trobada es va tancar amb un vermut a càrrec de la cooperativa Sambucus que va servir per fer un fi de jornada a base d’intercanvi d’impressions entre les persones que hi van assistir.