Mes de l'economia social al Vicjove

Sara Blázquez va representar divendres Dies d’agost a la taula rodona sobre economia social a Osona que va organitzar el Vicjove. L’acte era el primer del Mes de l’Economia Social al Vicjove. Van acompanyar a Sara Blázquez i Dies d’agost en la taula Helena Campàs (Mengem Osona), Josep Freixa (Oikia i Tapís), Guillem Soler (Punch), Sergi Solà (El Serradet de Barneres), Ramon Furriols (Aurora), Anna Arisa (Sambucus) i Nil Saladich (Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central).

Cadascuna de les persones representants de les diferents cooperatives i associacions participants en l’acte van explicar com treballen, per què ho fan des de l’economia social i solidària i quins projectes de futur tenen. Moltes d’elles van coincidir en la seva anàlisi, tot i aportant cadascuna un punt de vista diferent i interessant, més atesa la diversitat de sectors representats, i que en el conjunt va formar una imatge prou fidel del que és en aquests moments el cooperativisme i l’economia social a la comarca.

En el cas concret de Dies d’agost, Sara Blázquez va explicar com oferint serveis de comunicació per a entitats i empreses de l’economia social i solidària o de productes ecològic, cultural o de proximitat, s’ha pogut assolir un altre dels objectius de la cooperativa, com és assumir part del cost de l’edició de la publicació digital Setembre. També va posar especial èmfasi en la tasca de foment i difusió del cooperativisme o en la implicació de Dies d’agost amb la comunitat. Tot plegat des d’una cooperativa sense ànim de lucre i amb voluntat d’ajudar a transformar la societat.

El Mes de l’Economia Social al Vicjove es completarà els dos divendres següents. El dia 19, amb un vespre de teatre social, amb la representació de l’obra de teatre «L’assemblea», que anirà seguida d’un fórum, i el dia 26, amb el taller «Tens una idea d’empresa? Vols crear una cooperativa? L’emprenedoria social», a càrrec de la cooperativa La Fera Ferotge. Fins el 29 de gener també es pot veure al Vicjove l’exposició «Memòria històrica del cooperativisme» de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Més informació sobre l’acte de divendres en aquest enllaç.