Coincidint amb l’inici del mes de novembre, hem començat a publicar una sèrie de vídeos sobre 12 projectes cooperatius d’arreu del territori. Els vídeos han estat fets per la cooperativa audiovisual Produccions Saurines, en el marc del projecte d’intercooperació amb les cooperatives Vector5 i Dies d’agost per al Programa d’Economia Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Els 12 vídeos formen part d’una campanya que porta per títol Paisatges cooperatius. La campanya vol destacar i difondre els valors de l’economia social i solidària i identificar quatre entorns amb forta personalitat i ben diferents els uns dels altres i conèixer i aprofundir en els diferents motius que han dut a diverses empreses de l’economia social a desenvolupar-hi el seu projecte:

  • Paisatge urbà.
  • Paisatge rural.
  • Paisatge turístic.
  • Paisatge industrial/tecnològic.

La campanya va començar la setmana passada amb la publicació de vídeos a les xarxes socials i altres canals digitals dels Ateneus Cooperatius, del mateix Programa d’Economia Social i de cooperatives i entitats vinculades.

Durant la primera setmana es van publicar els vídeos de dos projectes diferents: Surtdecasa (Paisatge urbà), el mitjà digital de cultura de proximitat, que aporta una visió territorial, enxarxada, de sostenibilitat amb el territori, feminista i que té en compte els valors cooperatius. L’altre projecte publicat va er Walden XXI (Paisatge turístic), el primer cohabitatge sènior a Catalunya, que vol ser una alternativa a les residències mercantils, i que s’està creant a Sant Feliu de Guíxols.

La campanya, que difondrà un vídeo setmanalment, s’acabarà a principis de gener i durant les properes setmanes es donaran a conèixer altres projectes com Johnfil (Paisatge rural), Campus (Paisatge urbà) o la Cooperativa Obrera de Viviendas (Paisatge urbà).