Sara Blázquez, amb Jesús Rodríguez de la Directa i Mònica Terribas, en un moment de l'acte
Sara Blázquez, amb Jesús Rodríguez de la Directa i Mònica Terribas, en un moment de l’acte

Sara Blázquez va representar Setembre el dissabte 29 de setembre en la taula rodona sobre periodisme compromès de la 1a Fira d’Economia Social i Solidària de Cardedeu. A la taula rodona, que va omplir la plaça de Sant Corneli on es feia, Setembre hi va compartir taula amb altres projectes cooperatius i transformadores, com la Directa, Ràdio Televisió de Cardedeu o Som Vallès. La moderació de la taula rodona va anar a càrrec de la periodista de Catalunya Ràdio Mònica Terribas.

S’hi va debatre des del cooperativisme és possible fer un altre tipus de periodisme no tan basat en el lucre i el bnefici i més en els interessos generals de les persones que hi estan subscrites i gràcies a les quals és possible, al mateix temps que permet tenir més cura de les que persones que hi treballen. Sara Blázquez hi va explicar com des de Dies d’agost s’alterna la publicació de Setembre amb altres serveis de comunicació a cooperatives i altres projectes de l’economia social i gràcies als quals s’obtenen uns ingressos que complement els procedents de les subcripcions de Setembre i fan possible una publicació com aquesta. L’acte era organitzat per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.