Reportatge Anuari Mèdia.cat

Dilluns va presentar-se al Col·legi de Periodistes la quarta edició de l’Anuari Mèdia.cat, l’Anuari dels Silencis Mediàtics. En aquesta edició des de Dies d’agost hi col·laborem amb un reportatge del nostre soci treballador Josep Comajoan. El reportatge gira entorn a les tres grans operacions policials contra el gihadisme que hi ha hagut en els últims 15 anys a Catalunya i els Països Catalans, i de com, malgrat el soroll mediàtic del moment de les detencions, han quedat gairebé en no res. De fet, en l’absolució de 53 de les 55 persones detingudes en les anomenades operacions Tigris i Chacal, a Santa Coloma de Gramenet i Vilanova i la Geltrú, i en una més que probable revisió de la pena dels 11 del Raval, condemnats per una delació falsa, tal com va reconèixer fa uns mesos l’únic testimoni incriminatori. Això sí, amb els 11 condemnats ja havent complert la pena, i 10 d’ells havent estat expulsats a l’Índia i el Pakistan. L’últim d’ells, el 7 de març passat, en el més absolut silenci mediàtic, tan diferent d’aquelles portades que posaven el presumpte atemptat avortat al metro de Barcelona a l’altura dels de Nova York, Londres i Madrid.

El reportatge es pot llegir en aquest enllaç, i la resta de reportatges de l’Anuari d’aquest any, en aquest altre.