'Una amistat prohibida', Tigre de Paper

Dies d’agost porta des d’aquest mes d’octubre la comunicació dels llibres que publica Tigre de Paper Edicions, una editorial cooperativa amb seu a Manresa i especialitzada en literatura i pensament crític. Debutem amb l’acompanyament en la promoció d’‘Una amistat prohibida. L’Estat d’Israel contra Tali Fahima’, un reportatge novel·lat de la periodista Montserrat Arbós entorn a la història de l’activista israeliana propalestina Tali Fahima, que va ser condemnada pels seus contactes amb el cap de les Brigades dels Màrtirs d’Al-Aqsa.

Tigre de paper Edicions és més que una editorial, pretén ser un projecte cultural des d’on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana. Des de Tigre de Paper Edicions es considera que la literatura ha de respondre a la crítica, al pensament i a la imaginació de la societat, i com a projecte editorial, té el deure de respondre i reflexionar sobre la forma, les necessitats i les lluites de la nostra societat.

Forma part del conjunt d’editorials i de projectes culturals que enfronten la cultura del consum i del mercat per construir cultura popular, i amb la pretensió de combinar el que s’entendria com una eina per crear materials de formació política i social per a aquelles persones que pertanyen a organitzacions i col·lectius que pretenen transformar la societat, amb uns materials literaris de fàcil lectura per a “tots els públics”, iniciem l’experiència editorial amb l’edició d’obres de novel·la i narrativa de qualitat i amb un contingut de crítica social.

Actualment Tigre de Paper també té oberta una campanya de micromecenatge per fer possible la següent obra que publicarà, ‘Panther’. Es tracta de la primera novel·la sobre el Black Panther Party escrita per un dels seus membres, Melvin Van Peebles. Serà l’aportació en llengua catalana a la commemoració del 50è aniversari de la fundació del Partit Pantera Negra per l’Autodefensa. Els diners que es recaptin amb el verkami serviran per poder pagar els drets d’autor, la traducció i poder fer una presentació molt potent d’aquesta obra.